dimecres, 17 de setembre del 2008

La crisi ninja

http://www.tv3.cat/videos/676449

Un que parla clar, la pitjor crisi econòmica de la història.

5 comentaris:

Van Banet ha dit...

Després escoltaré l'entrevista i te la comento. Molts indicis són els que presagien un futur negre. I molts economistes ja assimilen aquest present amb el crack del 29 Amb diferències, però amb resultats semblants.

Un català amb dos collons;

http://www.vilaweb.cat/www/noticia?p_idcmp=2999347

Van Banet ha dit...

Be be, interessant l’entrevista... encara ens trobarem amb un forat negre a l’economia global pitjor, o encara més catastrófic, del que pot provocar l’accelerador de partícules de Ginebra xD

Més informació del cas de “l’estafa solidària” del personatge “Enric Duran”;

http://www.vilaweb.cat/media/attach/vwedts/docs/200809/crisi.pdf

Van Banet ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

una altra entrevista interessant...
http://www.vilaweb.tv/?video=5393

Van Banet ha dit...

Ona, quan pugui ja em miraré l’entrevista. De moment dir que, el que apunta el titular hi estic del tot d’acord, totalment. Aquest forat negre al que feia referència ha sigut provocat per l’especulació sobre productes financers (les famoses suprime) que els bancs s’han passat els uns als altres, sense cap tipus de regularització, amb l’únic objectiu d’especular sobre ells.
Una conclusió extreta del bloc de Raimon Obiols, cito textualment: “hem viscut unes dècades (des de l’època de Thatcher i Reagan) escoltant, dia si dia també, un discurs dominant: calia “més Mercat i menys Estat“. Aquesta nova crisi, escrivia ahir Felipe González, “ha liquidat l’estesa creença que el mercat ho arregla tot, ell sol“. Però, en el fons, aquesta “creença” no se la creia ningú: tothom sabia que el “mercat” no vol sentir parlar de l’”Estat” en les èpoques de bonança i de bons negocis, però que necessita, estima i fins i tot adora l’”Estat” (és a dir els diners dels contribuents) en els moments de crisi com l’actual”.
Què està passant ja a USA i passarà a casa nostra? Qui taparà aquest forat negre que no se sap ben be qui ha provocat? Els estats o reserves federals! És a dir els contribuents... toca’t els collons! Mentre uns pocs (que encara que es digui que no se sap ben be qui són, es pot molt ben intuir, assenyalar i responsabilitzar del problema) s’han fet d’or especulant, la resta haurem de tapar i arreglar l’abús del sistema que s’ha produït... Lamentable... però esclar qui els hi diu algo, si realment són el poder predominant d’aquest món, fins i tot per sobre dels governs.