dijous, 24 de juliol del 2008

Ja n’hi ha prou d’abaixar-nos els pantalons davant de l’espoli fiscal espanyol!

"El PSC és un partit responsable i jo no he sentit res en aquest sentit"

Això és el que respon el portaveu del PSOE, José Antonio Alonso, quan és preguntat per la possibilitat de que el PSC veti els pressupostos generals de l’estat, en el cas de no aconseguir un acord en matèria de finançament satisfactori per Catalunya.

El cert és que el president Montilla ja va dir en sessió parlamentària que posaria traves al govern estatal en el supòsit de que fos necessari, però és creïble aquesta amenaça? Vosaltres veieu factible un daltabaix com aquest dintre de les files socialistes? Això segurament faria saltar els dos ministres del PSC a Madrid (Chacón i Corbacho), i feria molt difícil la governabilitat d’Espanya durant el que queda de legislatura, imagina’t!
Però bé, si els partits catalans no ens plantem un dia o altre, i pensem únicament en clau catalana, l’ofeg serà cada vegada més asfixiant... Per altra banda si el PSC no aconsegueix un acord satisfactori en matèria de finançament, haurà cavat la seva pròpia tomba. Una tomba on m’imagino perfectament qui (conta’l d’eliminar el contrincant i guanyar comoditat) hi empalarà els m3 de terra necessaris perquè quedin ben enterrats... Espero i desitjo que CiU no jugui un paper estratègic, en clau de partit, com va fer amb la negociació a la baixa de l’estatut i, ara si pensi en clau de país. No s’emplenen tant la boca? Ara seria el moment d’anar tots junts. ERC i ICV, per descomptat, també... i l’Alícia Sánchez Camacho que s’ho miri desde la barrera si vol, amb l’amic Rivera.

Ja n’hi ha prou d’abaixar-nos els pantalons davant de l’espoli fiscal espanyol!

2 comentaris:

Mikelee ha dit...

El PSC votara en contra del que voti el PSOE? hahahahahahaha, ai que em pixo. Aixo es impensable.
I aixo que dius que saltarien els dos ministres, no ho crec pas a menys Corbacho segur que no.
Abans de que ZP fes fora a Maragall per posar el llobregatenc Montilla. Es va parlar d'un trencament del PSC. I ZP va oferir el lideratge del PSOE de Catalunya fidel a Ferraz a Corbacho precisament.
Pero ja dic ho trobo impensable i mes ara quan el PSC esta controlat pel clan del Llobregat (Corbacho, Zaragoza, Iceta, Chacon, Montilla) contra els cada cop menys poderosos (Castells, Nadal o Obiols).
Seria interessant pero veure el que passaria si es trenques el PSC, entre un difos en el marasme espanyol (corbachista) i un altre amb perfil propi a Catalunya (castellista).

Van Banet ha dit...

I la famosa desafecció que avisava el president Montilla?
•“La Moncloa considera desleal la amenaza de votar contra los presupuestos de los socialistas catalanes, aunque no le da crédito”
•“El Gobierno insta al PSC a votar los presupuestos por "responsabilidad””
•“El equipo de Montilla guarda silencio, mientras cunde la inquietud entre sus diputados en Madrid”
•“Apoyo en Catalunya e irritación en Madrid por la firmeza de Montilla”

Sembla evident que l’amenaça, a títol d’avís s’havia de produir, ja que la Generalitat, amb el seu president al capdavant, defensa uns interessos distants als de Moncloa. Que s’arribi a produir o no, això ja és una altra cosa, de la qual es pot dubtar.
Però que l’avís haurà provocat irritació i alhora reflexió (constructiva o pedagògica) a més d’un, això segur.
No pot ser home! En Gandhi a l’Índia! Nosaltres ja en tenim prou de parar l’altre galta...