dilluns, 7 de juliol del 2008

El millor exemple de com no s’han de fer les coses

Els promotors del doctor Loft 05:00 se l’han menjat amb patates, han evaporat l’oportunitat de negoci a la recerca de la idea “genial” o la més innovadora “el festival que comença quan els altres s’acaben” aquest era l'eslògan. El cert és que tota innovació comporta un risc, i elevat. Ells l’han assumit, com també unes milionàries pèrdues.
La moneda de consum del festival l’anomenaven “zeros”. Bona ironia, beneficio zero! Vaia uns zeros a l’esquerra...

Davant la poca afluència de públic i l’amenaça de grups com REM de no tocar davant de mil o 2000 persones escasses, l’organització va decidir regalar entrades a dojo i així es degué arribar a les 10 mil persones. Els assistents convocats, al més pur estil SMS, contents com unes pasqües esclar, d’assistir a concerts com Iggy pop, REM, Jeff Mills,... i gaudir d’un muntatge espectacular i sobredimensionadíssim, per la patilla. Total que s'hi va presentar mig Figueres.

Perquè es pot considerar que van fracassar?
- Perquè fer un festival d’aquestes dimensions i amb aquest cartell en diumenge, a qui se li acudeix? La gent treballa els dilluns... “el festival que comença quan els altres s’acaben” (començava a les 5 de la matinada de dissapte a diumenge) doncs serà per algo que es solen fer els inicis del cap de setmana, no?
- Perquè és el millor exemple de mala previsió i sobredimensió portada a l’extrem, és que era enorme!
- Perquè almenys un 80% de l’entrada eren invitacions d’última hora.
- Perquè segurament encara no eren les dates de més afluència de giris, més adequat doncs al pic de l’estiu.
- Perquè l’organització feia aigües per tot arreu, barres sense cubates a les 10 de la nit, stans de menjar sense servei per talls de llum, el guitarra de REM saludant amb un “viva espanya” (suposo que ningú li va explicar on eren, la xiulada que es va endur va ser bona, com bona degué ser també la sorpresa),...

Segons tinc entès els promotors tenen contractats els camps on es va ubicar el festival durant 10 anys, tantdebó el fracàs d’aquest any no eviti una altra edició, una edició que espero que els organitzadors hagin pres nota i millorin, perquè consum cultural d’aquest nivell val molt la pena.

3 comentaris:

Van Banet ha dit...

L’entrada anava a 70 euros, preu de mercat pel cartell que hi havia. I una altra cosa que m’he deixat, segurament provocat per la son que arrossego (cagum la mare que els va parir), i és que ni una zona d’acampada s’havia habilitat. On dipositaven el cos els assistents al festival complert? Lamentable, sembla fet i ideat amb el cul.

Van Banet ha dit...

Article recomenat:

http://www.diaridegirona.cat/secciones/noticia.jsp?pRef=2008070800_9_275744__CULTURA-fracs-Doctor-Loft-Castello-posa-perill-hagi-segona-edicio

Mikelee ha dit...

Per una vegada que fan alguna cosa grossa pels voltants i la caguen en planificar-ho... patetic