dimarts, 24 de juny del 2008

Euro 2008

L'Eurocopa 2008 és una benedicció divina, perquè fa que els futboleros podem estar pendents d'altres coses que de la inacabable moció de censura o el fitxatge d'Adebayor.
Jo l'estic visquent des d'Alemanya, i la foto del paio de la dreta és el comentarista de la Eurocopa de la televisió alemanya "Die Erste", es tracta de l'ex-jugador Netzer que va jugar al Madrid i al Borussia Mönchengladbach, i es caracteritzava per tenir un fort xut. Els malalts del PES recordareu un jugador d'Alemanya clàssic amb un important cacau anomenat Nether, és ell.
El fet que parli d'ell és perquè a mi em recorda moltíssim al Fary, què en penseu?

Tornant al tema futbolístic, crec que està sent una bona eurocopa, amb partits d'alt nivell futbolístic, com l'Alemanya-Portugal o Rússia-Holanda, junt amb altres partits taquicàrdics com el Croàcia-Turquia o Itàlia-Espanya.
Ara sembla que a la pell de brau ha rebrotat el sentiment nacionalista després de passar a semifinals. Passar a semifinals hauria de ser una cosa normal en un país que té una de les millors lligues del món i jugadors de la talla com els que té, i no un fet expecional com és.
El fet però és que hi ha seleccions que estan fetes per aquestes competicions és el cas d'Itàlia o Alemanya, amb un esperit competitiu per sobre de la resta. Com va dir Lineker: "El futbol és un esport 11 contra 11 on sempre guanyen els alemanys". Alemanya té un equip tècnicament menys dotat que la resta de favorits, però ho supleix per un esperit de lluita encomiable i un estil de joc que mantenen dècada rera dècada. Partits d'anada i tornada a cara de gos, xutar des d'on faci falta i no estar-se per històries, penjar pilotes i obrir les bandes. I aquesta recepta és bastant reeixida.
Tot i que des del 96 no guanyen un títol amb el gol d'or d'Oliver Bierhoff a la Eurocopa d'Anglaterra, són habituals en semifinals i finals de les Eurocopes i Mundials dels últims anys.
Dimecres serà un partit amb molta tensió a Alemanya amb el partit contra Turquia, ja que hi ha una gran colònia turca a aquest país, no em vull ni imaginar què passarà si guanya Turquia.
En tot cas la meva aposta és una final dels teutons contra Rússia guanyada pels primers. I no és que sigui oportunista després del partidàs dels russos contra Holanda, ja que és una aposta que faig ja des d'abans que comencessin els quarts, com li vaig comentar a "l'emigrant australià".
Rússia té l'avantatge que ara mateix estant en plena lliga i per tant és la selecció que està en un millor nivell físic ara mateix. Això junt amb la seva estrella Arshavin farà, crec, que es carreguin el somni de la "Roja" i tornin cap a casa, això si després de trencar la maledicció dels quarts.
S'accepten apostes...
En tot cas prepareu els pitets per dimecres i dijous.

2 comentaris:

Numantinum ha dit...

Jo segueixo l'Eurocopa desde Berlín...seguirem amb els amics l'Alemanya-Turquía a Kreuzberg, el barri turc de Berlín. No vull ni imaginar-me l'ambientàs ni la tensió que hi haurà.

Van Banet ha dit...

Totalment d’acord, aquesta eurocopa té un nivelazo altíssim. Molt més que la última, guanyada amb un futbol ranci per Grècia.

Pels malalts del futbol; visiteu aquesta web. És una iniciativa que a Anglaterra està funcionant. Deixeu-vos estar de “manager zone” i històries. Això és real, aquests paios tenen la intenció d’adquirir un club i gestionar-lo democràticament entre tots els socis... Millor visiteu la web:

http://www.yosoypresidente.com

Salut!