divendres, 10 d’octubre del 2008

Nova jornada negra a les borses.

Les borses s'ensorren i pateixen pèrdues pròximes al 10% després de la caiguda de Wall Street (de més del 7%). Tòquio perd el 9,6% al tancament, encara que ha arribat a baixar fins a l'11%.











Pànic, pànic...

2 comentaris:

Van Banet ha dit...

Uawww! l'IBEX35 ha caigut en una sola setmana un 21,5%!
Flipa, sembla apocalíptic...

Van Banet ha dit...

Sembla que els valors es recuperen... Dic sembla, perquè és el que sembla indicar. Ara bé, aquest espiral de confiança intueixo que és quelcom eventual, i nose si esporàdic. No hi entenc gaire, és més, si que puc entendre el sistema econòmic global (ja que és quelcom tangible), però em costa assumir el concepte del sistema financer, el “joc de la borsa” i la seva intangibilitat. L’IBEX 35 és al que cotitzen les 35 empreses més fortes d’Espanya, però a on? I com? Enfi...
El barem que regula la borsa és, com sembla lògic, un barem universal, la llei de l’oferta i la demanda. Un factor positiu per el mercat és sense dubte restar immers en un període de confiança. Això és el que està passant aquesta setmana (efecte rebot després de les injeccions estratosfèriques de capital dels governs), els inversors sabien que els mercats haurien de recuperar-se després de les mesures preses, encara que fos una mica. I aquesta confiança és el que ha propiciat un augment de les inversions i la posterior recuperació dels parquets.
Veurem si dura gaire, perquè el model estic convençut que haurà de renovar-se i refer-se amb uns fonaments més sostenibles.