dimecres, 12 de març del 2008

Aire fresc al F.C. Barcelona



A final de temporda es pot guanyar un titol de "xorra", com el Madrid de la 7a o la 8a, pero aixo no hauria de tapar les mancances que fa dos anys que duren, com sembla que fara la directiva.
Laporta & Co semble entestats en mantenir Rijkaard si arriba algun titol, jo no ho faria. El fumeta ha demostrat varies vegades la seva inaptitud tactica; i la unica cosa pel que sembla que serveix, fer de psicoleg, sembla que ultimament tampoc funciona.
Es diu que portar Mourinho trencaria una filosofia que fa 20 anys que dura, el tiqui-taca. Jo no hi estic d'acord, i Robson i Van Gaal. A part el joc de Mourinho al Chelsea era vistos, extrems rapids i joc vertiginos... tocar, tocar i tocar al mig del camp sense aprofundir es molt avorrit per l'espectador tambe.
Mou es un bon pastor de vestuari, aporta disciplina i controla millor els partits. Jo aposto perque el "traductor de Robson" vingui a veure teatre del bo a Barcelona encara que es guanyi la Champions. S'hauria de fitxar ja perque sino diuen que fitxara per l'Inter

I a l'equip neteja, tambe:

Out: Ronaldinho, Dos Santos, Deco, Marquez, Edmilson, Zambrotta, Thuram.
In: Van der Vaart, Capel, Gerrard(per demanar que no quedi), Poulsen o Rochemback, Rafinha , Jarque, Bruno Saltor

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Totalment d’acord. Aquest barça se li han acabat les idees, fa falta una revolució i/o innovació.
Jo potser no ho encararia tant en una renovació profunda de la plantilla, sinó en la filosofia.

És evident que en Rijard ens ha ofert un vol molt agradable en el període en que tot anava bé, i quan tansols tenia un 11 titular a la seva disposició i un sol canvi com l’Iniesta, les coses anaven rodades. No feia falta motivació extra ni una disciplina extra tampoc, eren els propis jugadors que es sentien motivats per ser els millors. Ara que, a la que han aparegut turbulències en forma de títols i sostres en l’ambició dels jugadors, la benevolència i poca disciplina d’aquest bon home ha permès el descontrol total.

Per tant, segueixo pensant que la qualitat existeix en aquesta plantilla, el que els hi manca és un director d’orquestra experimentat que els incentivi, els motivi, els millori tàcticament, els esperoni, ...
Estic d’acord amb que en Rijard és un inepte tàcticament parlant, com a entrenador, no com a jugador. Tots l'hi hem vist decisions incomprensibles, tardanes i surrealistes... L’entrenador ha de ser pedagog i transmetre aquests coneixements i visions, no ho pot deixar tot en mans dels jugadors... bé, quan la dinàmica és positiva com fa dos anys sí. Per això hem sentit tants cops, i no voldria ser redundant, que en Rijard és un bon pilot de trajecte plàcid i tranquil (ja que és capaç de crear bon clima allà on va, sense dubte jo me l’enduria de viatge), però si apareixen turbulències, no.

Per tant l’opció Mourinho m’encantaria, ja que estic segur que raonaria racionalment els recursos dels que disposa la plantilla i apuntalaria algunes posicions específiques, com ara la de lateral dret. Jo trobo que no aprofitem prou les bandes, no hi ha carrilers pròpiament entesos, i els extrems no arriben mai a la línia de fons, i no obrim el camp com caldria. Per tant un lateral dret que es mengi tota la banda i es complimenti bé amb en Messi (que sempre fa la diagonal cap a dins) seria bastant clau, Alves per exemple.

Després, en Mou, no crec que modifiqués excessivament l’esquema de joc, el que introduiria és tàctica, avançar les línies, augmentar el fons físic dels jugadors, disciplina, millorar mecanismes com el de banda dreta que deia de l’Alves que ens permetessin aprofitar millor el camp, aprofitar més que ara les jugades a pilota aturada, ... No crec que renunciés al tiqui-taca, simplement seria diferent, segurament més vistós inclús.

D’aquesta plantilla l’únic que veig irrecuperable però, perquè ni que baixés l’esperit sant es motivaria, és en Ronaldinho, per tant, aire que vol dir vent nanu! La meva proposta seria la següent:

Defenses: Alves, Puyol, Màrquez, Milito, Garay, Abidal, Oleguer (d’últim mono)
Mitjos: Touré, Poulsen, Xavi, Iniesta, Deco, Van der Vart
Davanters: Messi, Etto, Villa, Henry, Bojan

Anònim ha dit...

En Jarque també estaria molt bé, sisi, i potser un davanter més, un extrem per tenir més alternatives.

Anònim ha dit...

Si pero sobretot es necessari en Fabio... Fabio Rochemback es la clau del nou projecte.

Anònim ha dit...

No li segueixo la pista de fa temps, què està a Angleterra, oi? és un patata! no és jugador pel barça, molt millor migcampistes de la talla d'en Touré o en Poulsen, forts físicament i habilidosos amb la pilota als peus... l'altre només sabia repartir òsties! que també va bé, però en Touré va sobrat. No he vist mai un jugador cobrint ell sol tant d'espai al camp.. sense cap mena de dubte és el fitxatge més encertat de fa temps...

Anònim ha dit...

Fabio te una tecnica i una classe que no es veu al camp nou des de Michael Laudrup. Encara es recorden els seus enganys en la passada. L'home enganxat a la banda dreta, la passa a la esquerra pero enganya a tothom perque esta mirant a la dreta (fora del camp), memorable.

A veure, ara en serio, aquest home va passar amb mes pena que gloria pel Barca tot i que va fer bons partits, es recorda el seu partidas a Anfield, on va marcar un golas.
Amb unes bones dosis de Valium, crec que es un jugador molt valid per ser suplent de l'"Abuelita".
Segur que els pubs nocturns de Barcelona agrairan el seu fitxatge tambe

Anònim ha dit...

jajaja.
Fabio Rochemback, fabio, fabio, rochemback... papa,rapa,pa,pa, parapapapaparapaaa!

Mikelee ha dit...

Si me'ls trobo pel carrer els hi trenco la cara. Jo soc capaç de fotre-hi més collons que ells. Això és una vergonya d'equip. Jo estic a l'extranger i al final et fa vergonya parlar d'aquesta colla de fills de puta. És una puta vegonya!!!! Una colleja a cada un d'aquests subnormals... tinc ganes de fotre un cop de puny a algú, el burro d'en Zambrotta seria un bon blanc, soc capaça d'anar a Gelserkirchen a escridassar-los... Quina colla de vividors!!!

PIBE ha dit...

Aquí el que cal és foc nou... n'hem de fotre fora uns quants: Pinto, Jorquera, Zambrotta, Thuram, Oleguer, Márquez, Edmilson, Deco, Ronaldinho, Ezquerro, Gudjohnsen .... i, si ens donen molts calés per en xavi, també fora.
Fitxatges, tb ho tinc clar: Neuer, Rafinha, Richards, Garay, Lahm, Schwesteinger, Nasri, Poulsen, Kruska i Cesc. De davanter´s crec que estem coberts amb Bojan, Messi, Henry, Eto'o i Dos Santos.
Visiteu el meu bloc del Figueres: http://usfpibe.blogspot.com/