dilluns, 10 de març del 2008

Visca, visca, visca! Catalunya socialista!

Sembla evident que Catalunya és socialista. El PSC ha arrasat a les 4 demarcacions. Aquest fet podria fer-me sentir orgullós del meu país, però la sensació que em córrer ara mateix per dins és just la contrària. Primer perquè aquest partit polític PSC-PSOE, de socialistes només en tenen el nom, certament, i en part ho comparteixo, és un mal menor comparant-ho amb “Alianza Popular”, ups!... i segon, i evident és que responen a un concepte d’Espanya que jo no comparteixo. Bé, per allò de buscar el costat positiu, almeys a Girona el PP no ha tret representació!
M’entristeix comprovar l’exagerat pragmatisme que tenim els catalans,i la rapidesa amb la que oblidem el maltracta que ha tingut i seguirà tenint aquest i tots els governs bipolars com aquest cap a Catalunya (amb qüestions de respecte cap a Catalunya no hi ha gaires diferències entre un espanyol de dretes i un que es fa dir que és d’esquerres). Cert és que la campanya del PSC de “alerta que ve el llop” els hi ha funcionat de meravella i ja només per això es mereixen les meves felicitacions, ja que és quelcom que no han sabut fer els altres.
Ara bé, jo em pregunto a què respon dins de Catalunya mateix aquest bolcament cap a un partit espanyolista? Vot útil o inútil? Podem fer una reflexió; perquè sempre els catalans marquem el compàs de la política, tarannàs i canvis a l’estat espanyol? Si mai en rebem el suficient reconeixement, aleshores, de què ens serveix?
Imagineu per un moment Espanya sense Catalunya (ja m’hi quedaria en aquest pensament) sense els 25 diputats del PSC a Espanya governaria de llarg el PP. Per tant, sense Catalunya, Espanya seria sobradament “Pepera”. A menys que Catalunya es reinvertís la dinàmica i els partits nacionalistes poguessin condicionar de debò la política espanyola. Ara, que tot sembla indicar que ens dirigim, legislatura rera legislatura, cap a una polarització cada cop més forta en detriment d’aparició dels partits minoritaris i perifèrics...
Bfff... sembla que ara la ministra Chacón diu que forçarà un bon sistema de finançament per Catalunya, i que publicarà les balances fiscals...miau! sembla que ja comencen amb la següent campanya electoral.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Catalunya més socialista que mai...
Fem una mica de memòria, per ordre cronològic:

.- Quim Nadal: "Espanya o és federal o no serà"

.- ZP: "Apoyaré el estatuto que salga del parlamento de Catalunya". Mas negocia un estatut de rebaixes amb ZP, i després encara és més rebaixat a les Corts... Per acabar tenint una agència tributària que recapta una petita part dels impostos... Foteses.

.- Ministeris pel PSC: Industria i habitatge. Quin pes polític tenen?

.- El PSOE es carrega Pasqual Maragall, perquè no és de fiar. Des del carrer Nicaragua es ven que la operació Montilla és obra del cervell del PSC, Miquel Iceta...

.- El Ministeri de Foment no assumeix la catastròfica arribada del TAV a Barcelona, i Magdalena Álvarez en fa mofa.

.- El PSOE ha tingut 4 anys i abans en va tenir una colla més per publicar les balances fiscals, ara Chacón diu que ho farà, i negociarem un nou sistema de finançament autonòmic.

.- El traspàs de rodalies, també promès pel "trilero ZP", queda en paper mullat ja que l'Estat no en garanteix les inversions necessàries.

.- El traspàs de l'aeroport del Prat estava tancat, però les pressions dels barons socialistes l'acaben fent fracassar.

Després de tot això el PSC treu els millors resultats de la història... quan semblava que venia de baixada i Iniciativa i sobretot ERC es foten una castanya de proporcions bíbliques.

Crec que el segon tripartit li està passant una factura a ERC i segur que en el pròxim congrès nacional replantegen la estratègia i les cares...

.- Fer a Mas president?

.- Forçar la sociovergència, i tots contents, Mas president i Duran ministre?

En tot cas el Polònia ja pot anar preparant els personatges nous.

Anònim ha dit...

Ieeeep!!! molt bones a tots/es!!!!

Aquí us deixo L'Adreça de la plana del Gazte Topagunea'08, que es celebra els dies 21,22,23,24 de Març a Lezo (al canto de Donosti)
http://www.gaztetopagunea.net/?p=94

Un espai de festa, política i discussió on tothom pot trobar el seu racó.

us hi espero!
Salut!!!