diumenge, 28 de setembre del 2008

El Barça aixeca el vol

El barça manté la solidesa de les primeres jornades i ara els resultats i la sort acompanyen. Tot i que segueix tenint una manca d'efectivitat exagerada l'equip va per bon per camí. I el sistema de rotacions d'en Guardiola també m'agrada molt, ho va començar fent només amb la defensa, perquè l'equip va començar malament a la lliga, però mica en mica també hi entren els davanters. Tothom es sent important a l'equip, perquè tothom té possibilitats d'ensenyar la seva vàlua.
I l'últim derbi a Montjuïc al sac.
Llàstima l'actuació dels Boixos que van demostrar perquè no els deixen entrar al Camp nou.

dissabte, 20 de setembre del 2008

El diner és deute

El sistema monetari actual, una cosa que no s'ensenya a les escoles ni surt als mitjans de comunicació.

dimecres, 17 de setembre del 2008

La crisi ninja

http://www.tv3.cat/videos/676449

Un que parla clar, la pitjor crisi econòmica de la història.

dimarts, 16 de setembre del 2008

Els pilars del benestar

Si considerem que els pilars del benestar són principalment; la sanitat, l’educació i la seguretat. Aquest nostre estat del benestar fa aigües per tot arreu.

La sanitat amb una manca de recursos abismal que provoca un servei pèssim per un país occidental amb perfil social (és clar, que molt millor que a Estats Units, que amb un perfil més liberal fa que el seu sistema sanitari sigui dels més injustos d’arreu). A Catalunya però la situació es especialment injusta respecte altres comunitats autònomes amb els mateixos recursos, però amb menys població.

Un pilar fonamental, al meu entendre potser el que més, és l’educació. Què passa amb el nostre model educatiu? Perquè estem a la cua d’Europa? Potser per la inestabilitat que ha provocat l’alternança en els governs de Madrid, on cadascú ha volgut fer la seva llei educativa? Potser sí, però en tot cas de sistemes educatius n’hi ha molts, i de molt variats amb resultats molt diferents. És la societat qui fa funcionar els sistemes.
Què és avui l’escola? L’entorn familiar és escola? Els mestres, són escola? La televisió és escola? O escola és tansols l’edifici? Al meu entendre tot és escola, i actualment tot aquest conjunt està molt desvirtuat. Els mestres amb manca de motivació i prestigi, la societat despreocupada, els edificis sent barracons, la televisió... buf! Lamentable la televisió...

I la seguretat? Bueno... per mi, deixant de banda el funcionament, el manteniment dels cossos de seguretat d’aquest país es fa de la forma més insostenible possible. Els mossos i urbanos treballen una setmana si, una no (els bombers encara menys, 1 dia sí, 2 no). Què vol dir això? Que de 12 mesos que té l’any, en treballen 6, i encara d’aquests 6, en tenen 1 de vacances! Resum: 5 mesos a l’any de treball! no m’estranya que tants joves prescindeixin d’evolucionar o emprendre un negoci, amb aquestes condicions no cal ni fer balança, i el país sobredimensionat de funcionaris... Quin malbaratament de recursos, després en falten a la sanitat i a l’educació!

dimarts, 2 de setembre del 2008

"Els falsos figuerencs"; per Francesc Cruanyes. I valoració final de l'Acústica pel regidor de cultura.

Ens permetem la llibertat de reproduïr l'article que ha escrit al setmanari l'Empordà el periodista Francesc Cruanyes, molt interessant;
Hi ha una cantarella que es repeteix en determinats grupuscles llepafils de Figueres. Nens i nenes acomodats, generalment ben vestits, mancats d´empenta i d´iniciativa pròpia, buits d´inquietuds més enllà de l´aparador, allò que en un altre temps hom coneixia amb l´apel?latiu genèric de pijos, no s´estan de pregonar una teoria tan falsària com incerta: "A Figueres -diuen- no hi ha res". "No es fa res", pontifiquen.

FRANCESC CRUANYES · FCRUANYES@LLETRANET.COM Quan t´engiponen aquesta denúncia posen cara de fàstic. Una cara estudiada, de menyspreu actiu. Fan l´acusació com si no tingués res a veure amb ells mateixos, com si la ciutat no fos el resultat de la suma de les persones i de les seves accions. En acabat, resignats i assumida la mala llet d´haver nascut en una localitat tan tediosa, s´organitzen per fotre el camp i te´ls trobes escalfant el tamboret d´un cul de bar de l´Empuriabrava, de Roses, de Girona o de més lluny, amb un got a la mà i el mateix somriure postís de gandul social, d´inconformista perquè toca.Dissabte al vespre, Acústica. Festival fantàstic, entrada de franc. Tot de colles de gent de fora no s´estaven de manifestar: "Aquest poble és putamare". Cert, el centre de la ciutat feia goig. Deixarem per un altre dia l´anàlisi de la racionalitat -és ètic invertir en l´esbarjo d´uns quants a costa de la butxaca de tots, gratis?. La qüestió és que bona part d´aquella fauna primmirada i queixosa de mena només hi va treure el nas. Van veure que s´hi mesclaven vilatans i forasters, gent guapa i immigrants, gent de barri, melòmans..., van arrufar els narius i van tornar a escampar la boira.La futilesa de determinats elements és directament proporcional a la seva manca de coherència. Si l´envejable invent de l´Acústica s´hagués organitzat a cent-cinquanta quilòmetres d´aquí, correm-hi tots! A la capital de l´Alt Empordà, com arreu, s´organitzen desenes d´actes, conferències, aplecs. Hi ha associacions de cultura, de subcultura, d´art, d´amor, d´esport, de solidaritat. A les convocatòries, sempre els mateixos. La gent desimbolta, constructiva. Els altres, uns quants, carn de queixa. Figueres és morta?. Els morts només són ells, criticaires acomplexats, falsos figuerencs que s´ho miren tot de lluny.

Valoració del regidor de cultura;

Orgullosos de l’Acústica 2008
Parlant de l’Acústica 2008, el regidor de Cultura explica que “Figueres està molt orgullosa del Festival Acústica, que en aquesta setena edició ha assolit una base sòlida, una capacitat d'atracció que recorda a les millors fires i festes, i uns escenaris dedicats a gent de totes les edats, a grans i a joves, que han viscut aquesta gran festa en plena convivència. Hem d'agrair aquest resultat als organitzadors de l'event, a tot el personal de l'empresa Promo Arts Music i el director del Festival, en Xavier Pascual; al personal de l'Ajuntament que aquests dies ha hagut de duplicar els seus esforços; als veïns del centre de Figueres, que han conviscut amb comprensió les molèsties causades pel necessari volum de la música durant les actuacions; i a tots els figuerencs, que hem mostrat un cop més la cara més amable, més oberta i més cosmopolita de la nostra societat” LLueca ha manifestat la voluntat del Govern municipal de continuar treballant perquè l’Acústica creixi en les properes edicions. “En correspondència a aquests bons resultats, el compromís del govern de la ciutat amb l'Acústica creixerà en la propera edició, que coincidirà amb la celebració a Figueres de la Capital de la Cultura Catalana. Aquest major compromís es veurà reflectit el 2009 en més dotació econòmica municipal per al nostre millor festival. En més escenaris on gaudir de la música en directe. I en més activitats paral•leles per garantir que els figuerencs i els nostres visitants, puguem gaudir cada cop més de l'Acústica durant la nit i també durant el dia", ha conclòs el regidor de Cultura.